diumenge, 1 de maig del 2016

 L'Ajuntament proposa una solució per al Museu de Rubí

Cada persona té una visió del que ha de ser un museu. Especialment a Rubí, on el problema de la ubicació del Museu que es va crear ara fa més de 90 anys, un dels més antics de Catalunya, aquest asepcte és el que ara es troba dins del debat entre administració i Grup de Col·laboradors (GCMR-CER).

Exposició permaent al castell. Foto Jordi Vilalta

Fa uns dies, una trobada entre representants de la nostra entitat i el tècnic municipal Joan Gallisà va tenir com a resultat l'oferiment d'una proposta que ara cal debatre. L'Ajuntament de Rubí ofereix a la Fundació Museu-Biblioteca de Rubí (FMBR) poder dipositar tot el fons del Museu de Rubí a un magatzem de titularitat municipal, on estarien degudament controlades totes les condicions de llum, humitat, temperatura, plagues, etc. que mereixen les peces del fons de la Fundació. Nosaltres hem exigit, en cas que es porti a terme aquest pla, que tinguem un accés més o menys lliure al fons que és propietat del Museu de Rubí. Ens van respondre que calia entrar acompanyat de personal municipal. És un aspecte que caldria debatre.

Biblioteca Municipal, on es troba el magatzem esmentat.

Per altra banda, també es vol establir un gran conveni entre Ajuntament i entitats vindulades al Museu (FMBR i GCMR-CER) per tal de fer activitats de dinamització dels fons museístics, amb caire bianual. Gallisà ens va proposar establir unes reunions bimensuals entre Museu Municipal i nosaltres per tal de programar i portar a terme aquestes accions.

Exposició al castell: "Una mirada al patrimoni de Rubí"

Dins de la nostra associació, així com de la resta d'entitats relacionades amb el Museu de Rubí, hi ha diversitat d'opinions sobre l'oferta que ens ha fet el consistori. No obstant, creiem que és positiu que la casa gran tingui interès per solucionar un problema que fa més de 30 anys que resta obert dins l'entramat cultural de la ciutat.

Ara falta que tots ens posem d'acord i anem per feina, sempre de cara a l'enaltiment de la cultura de Rubí i deixant de banda actituds personalistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada