diumenge, 10 de maig del 2015


Presentació d'una interessant novel·la històrica

El passat dijous dia 7 de maig va tenir lloc a l'Auditori Vallhonrat la presentació del llibre " Las crónicas deTito Valerio Nerva: misiva de sangre", per part del GCMR i el CER.


Ens presenta les aventures del legionari romà Tit Valeri, que es desenvolupen a la ciutat de Tarraco (Tarragona) i a un campament militat de les immediacions, en època d'August, el primer emperador romà. Ens trobem a l'any 27 aC, quan Octavià ha estat nomenat August pel senat, i també quan aquest es desplaça a la península ibèrica per dirigir personalment les campanyes contra els càntrabres i els asturs, uns pobles del nord que encara restaven per incorporar a l'òribita de l'imperi.

L'autor, Segio Alejo és un jove llicenciat en història antiga que viu a Sant Cugat, però que està vinculat a la nostra ciutat per raons laborals. És un apassionat de la civilització clàssica i ha triat aquesta època, ja que segons ell no està molt tractada en l'àmbit de la literatura històrica.

Sergi Alejo explica la seva novel·la,
A la dreta, Jordi Vilalta, que presentà l'acte

A l'acte van acudir una trentena de persones, moltes d'elles companys i companyes de feina del Sergi. Després de mostrar als assistents un "booktrailer" que ha fet l'editora, Círculo Rojo, Jordi Vilalta va presentar el llibre i l'autor, tot dient que la lectura d'una novel·la històrica, si està ben documentada (i aquest era el cas de la que aquí tractem) pot ser una bona eina, tant per aprendre història com d'introduir al lector/a en el fascinant món del passat.

Sergi Alejo va explicar com es va introduir en l'estudi de la història i com va començar a redactar el llibre. També va afegir que havia introduït aspectes, no només relacionats amb el món militar, sinó també amb el misteri (de fet la novel·la tracta d'una investigació sobre la mort d'un oficial del campament romà que fa el protagonista, Valeri) i amb l'amor. A més, va dir que si aquesta edició tenia èxit, hi hauria una segona part.


Un torn de paraules i un petit refrigeri va cloure l'acte, Posteriorment, l'atuor va signar i vendre nombrosos exemplars de la novel·la entre els assistents,

Com a detall, diguem-ne curiós, és la primera vegada que la nostra entitat presenta un llibre. Esperem que en el futur hi hagi més actes d'aquesta naturalesa, ja que fins ara han predominat les conferències i les exposicions en el nostre ventall d'activitats destinades a la divulgació de la història i el patrimoni.

Els organitzadors de l'acte i Sergi Alejo.

1 comentari:

  1. Lamento no haber podido ir Jordi, una reunión extraordinaria me lo impidió, me alegra ver que fue muy bien, nos vemos, abrazos

    ResponElimina