dissabte, 2 de maig del 2015

Homenatge merescut a Ignasi Marroyo

Els mesos de maig i juny, a l'agenda cultural de Rubí, tenen un protagonista destacat: Ignasi Marroyo.

Guardonat amb la Creu de Sant Jordi el 2014 (i recentment també, a Rubí, amb el premi Sant Jordi a la labor de tota una vida), el fotògraf rubinenc és homenatjat també amb tres exposicions sobre la seva obra, organitzades per l'Ajuntament i comissionades per Manel Miras.

El 24 d'abril passat l'alcaldessa Carme García va presidir la inauguració de de dues d'aquestes exposicions: "Somorrostro, imatges d'una època" i "Rubí vist per Ignasi Marroyo", al Museu Municipal Castell i a la Biblioteca Mestre Martí Tauler, respectivament. Restaran obertes fins al 7 de juny.

Esposició a la Biblioteca. Font: rubiinforma.com

La dedicada al Somorrostro versa sobre la situació del barraquisme en aquell barri barceloní. Marroyo captà imatges de la seva vida quotidiana per al "Correo Catalán" i una selecció d'aquestes és la que podem veure al Castell. Cal recalcar que el dia de la inauguració es va organitzar un col·loqui sobre aquest fenomen i es va establir un paral·lelisme entre aquella degrada zona de Barcelona i l'Escardívol, que a la mateixa època era un lloc, no de barraques sensu strictu, però sí d'humils construccions efectuades sense cap garantía.

"Rubí vist per Ignasi Marroyo" ofereix una sèrie de fotografies de Rubí compreses entre els anys 60 i 90. Precisament el dia 26 de maig està prevista una xerrada de Jaume Parras, soci nostre i eminent historiador local, sobre "Retalls de Rubí, històries de la seva història", que ens il·lustrarà sobre el Rubí de la segona meitat del segle passat.

La regidora Neus Muñoz, Manel Mira i Ignasi Marroyo.
Font: www.diariderubi,com

La tercera mostra de fotos de Marroyo s'inaugurarà el proper dia 15 de maig i constituirà una selecció de retrats, concretament quinze. De fet, es titula "Ignasi Marroyo i amics - Retrats". Tindrà lloc al Celler i es podrà visitar fins al 29 de juny

Aquestes tres exposicions són un dels millors homenatges que podem fer al nostre amic Ignasi Marroyo, una persona que ha fet una elogiable tasca d'arxiu d'imatges que ens poden il·lustrar sobre la vida quotidiana dels rubinencs i no rubinencs als últims decennis.


1 comentari: