diumenge, 26 d’abril del 2015

La nostra col·laboració en el Dia de la Terra

El passat dia 22 d'abril, vigília de la Diada de Sant Jordi, va tenir lloc a l'Auditori Vallhonrat l'acte d'obertura del Dia de la Terra, que, organitzat per l'Ajuntament, compta amb nombrorses activitats destinades a concienciar la gent sobre la importància del nostre medi ambient. Aquest acte inaugural va ser protagonitzat per dues activitats preparades pel Grup de Col·laboradors i el Centre d'Estudis.

En primer lloc, la xerrada del nostre soci Lluís Garcia, màxim coneixedor a la nostra ciutat del seu món rural, sobre les masies de Rubí. Durant una hora i mitja va captivar el públic que va assistir-hi (una seixantena de persones) explicant les vicissituds i la història de les nostres cases pairals.


Conferència de Lluís Garcia sobre les masies de Rubí.

En segon lloc, es van lliurar les plaques del Premi Sant Jordi a la labor de tota una vida, que ja fa uns anys que ve organitzant la nostra entita, als senyors Ignasi Marroyo i Josep Maria Roset, per la seva labor fotogràfica i d'arxiu d'imatges històriques. Va ser un premi atorgat "ex aequo", és a dir, a totes dues persones per igual.

Cal destacar el parlament dels dos homenatjats. Ignasi Marroyo, emocionat, que donà les gràcies pel guardó, i Josep Maria Roset, que va dir unes paraules força crítiques amb la gestió cultural del nostre Ajuntament. De fet, va lamentar que, malgrat els anys transcorreguts des que es va tancar el Museu de Rubí, el consistori no s'ha preocupat per tornar a cercar un edifici adient per tornar a exposar els fons museístics.

Marroyo i Roset reben les plaques

Pere Vallhonrat, l'amfitrió de l'acte, el va cloure manifestant que aquest havia estat resultat de la tasca conjunta dels tres museus: el Municipal, el de Rubí i el Vallhonrat, i que a partir d'ara aquesta havia de ser la línia a seguir.

Creiem que aquest Dia de la Terra, en què l'Ajuntament ha comptat amb la col·laboració de la nostra entitat, pot marcar i ha de marcar un punt d'inflexió en la política seguida fins ara, Cal que el consistori cerqui l'ajuda de les entitats a fi d'elaborar les seves accions culturals. Només treballant tots junts aconseguirem els nostres objectius, i, el més important, farem que ningú se senti exclòs.

3 comentaris:

  1. Que puedo decir? fue un acto emotivo y entrañable, además de la conferencia sobre las masías que Luis nos ofreció con gran maestría... por lo demás creo que las cosas de palacio van despacio, pero van, que es lo importante... y creo que el camino que llevamos en la entidad es el correcto, muy bien la presentación Jordi, tanto tus palabras como las de Xavier como las de Ana y Luis, y mi admiración a Marroyo y Roset, seguimos en contacto.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Gracias, Nuria. Además este mes de mayo tenemos también dos actividades muy interesantes, además de la excursión de cada mes.

    ResponElimina