diumenge, 22 de març del 2015

Les sortides del cicle "Conèixer Catalunya"

Cada mes el Grup de Col·laboradors i el Centre d'Estudis organitza una sortida a algun indret especial de la nostra Catalunya. Es tracta d'un cicle de duració indefinida anomenar "Conéixer Catalunya". l?obectiu és descobrir racons que molta gent no sap que existeixen i que, no obstant, formen part del nostre patrimoni.

Aquest diumenge ens hem adreçat a la comarca de la Segarra, on hem conegut els elements històrics més remarcables de la població de Torà, i, sobre tot, la torre de Vallferosa, una població abandonada en mig de la serra que emmarca pel nord la vall del Llobregós.

El conjunt monumental de Vallferosa, Foto Jordi Vilalta

També hem tingut ocasió de conèixer dues persones que formen part de l'Associació del Patrimoni Artistic i Cultural de Torà (APACT), a les quals hem ofert un exemplar de l'últim número del Butlletí i que ens han ensenyat alguns indrets remarcables de la població.

Logo de l'APACT

I és que aquestes excursions també poden constituir una oportunitat de posar-se en contacte amb altres associacions i persones que, com nosaltres, es dediquen a l'estudi, conservació i patrimoni locals.

Animem als nostres seguidors que estiguin atents al Diari de Rubí i al nostre Facebook (que per cert, ara ha assolit el rang d'"organització"), on anunciem cada mes el lloc que visitarem, i que es posin en contacte amb nosaltres. Segur que gaudireu d'una jornada amena i que marxareu a casa amb més coneixements del nostre passat, i potser també sorpresos per alguna descoberta del ric patrimoni del nostre país.

1 comentari: