dissabte, 24 de maig del 2014

La visita del Bisbe de Terrassa i els problemes del Museu de Rubí


El divendres dia 23 de maig va tenir lloc, dins dels actes de la visita pastoral del Bisbe auxiliar de Terrassa, Mons. Salvador Cristau a la nostra localitat, una reunió de les entitats rubinenques que foren fundades per Mossèn Josep Guardiet, a principis del passat segle.

Entre elles podem esmentar l'Esbart Dansaire de Rubí, la nostra associació més coneguda al món; el Foment de la Sardana; l'Associació de Pessebristes, i, especialment, el Museu de Rubí.

També hi van acudir representants del Grup de Col·laboradors del Museu, ja que, encara que aquesta entitat fou fundada el 1980. la seva missió ha estat sempre el treball conjunt amb la Fundació Museu-Biblioteca de Rubí, així com la divulgació i estudi dels materials que constitueixen el fons del Museu.

Malgrat l'antiguitat de la Fundació i el valor afegit d'haver estat una de les obres del gran Dr. Guardiet, a hores d'ara travessa una situació més que precària. El gran problema, que planeja sobre tots els restants, és que no es disposa d'un espai on poder presentar al públic els fons museístics. Una petita part es mostra a l'exposició permanent del Museu Municipal, però el visitant no pot gaudir, dins dels estrets límits d'una sala del castell, de la gran varietat i qualitat dels materials que malauradament reposen en diversos magatzems escampats per Rubí.

Per tant, creiem que la visita del bisbat a Rubí hauria de constituir una oportunitat perquè el bisbat s'adonès de la situació que travessa el nostre museu, un dels més antics de Catalunya, i comencès, a través de les diverses institucions implicades, entre elles el Grup de Col·laboradors del Museu, a posar fil a l'agulla i a solucionar un problema que ja fa més de 30 anys que planeja sobre la cultura del nostre Rubí.




2 comentaris:

  1. Esperemos que así sea Jordi, lamento no haber podido asistir a la última reunión, no estoy muy animada últimamente, espero lograr reponerme y estar de nuevo tan activa como antes, una brazo y recuerdos a todos.

    ResponElimina
  2. Un abrazo, Núria, que hace días que no nos vemos!

    ResponElimina