dimarts, 6 de maig del 2014

Homenatge a Francesc Alujas

El passat 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, en Francesc Alujas Oliana, un dels pròcers de la cultura rubinenca dels segles XX i XXI, va rebre una placa atorgada pel Centre d'Estudis i el Grup de Col·laboradors del Museu.

Aquest guardó reconeixia la tasca de tota una vida. Tal com resava la seva inscripció, era "en reconeixement al seu trebaall en favor de la cultura catalana i la ciutat de Rubí, com a escriptor, poeta, traductor i pioner en donar a conèixer als rubinencs diverses llengües estrangeres".

Ja són tres, amb Francesc Alujas, les personalitats rubinenques que han rebut aquest premi a la seva labor per Rubí, no només en la temàtica de la història i el patrimoni, sinó en altres àmbits relacionats amb la nostra cultura.

El primer fou Santiago Berrar, que malauradament ja no es troba entre nosaltres, per la seva obra quant a maquetes d'edificis, especialment, la de l'església parroquial. La segona persona en rebre aquest guardó ha estat Rafael Climent, que sempre ens ha ajudat quan a la correcció dels textos en català, però també per la seva trajectòria en defensa de la cultura i llengua nostrades.

Tenim la intenció de consolidar aquest premi i fer millores quant a la seva difusió i organització.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada