dilluns, 18 de gener del 2016


 Interessant ruta organitzada per Rubí d'Arrel i el Servei de Català

El passat diumenge va tenir lloc una activitat organitzada per Rubí d'Arrel i el Voluntariat per la Llengua del Servei Local de Català l'objectiu de la qual era donar a conéixer una part del nostre ric patrimoni rural i cultural. Ja és amb aquesta la quarta edició d'aquestes sortides. La primera la va iniciar CEPNA. i ara és Rubí d'Arrel l'entitat que en porta la iniciativa.

Falet Bosch explicant l'ornitologia del torrent del Mut

Es tractava de realitzar una ruta que sota el nom "A l'infern de Can Fonollet i les fonts de Can Roig pel torrent del Mut" va resseguir diversos paratges del terme de Rubí.

Jordi Simó explica el torrent del Mut. Foto J. Vilalta

Més de 100 persones varen realitzar aquesta ruta, que comptà amb les explicacions d'estudiosos locals: Falet Bosch (natura), Jordi Simó (topònims rurals) i Eduard Puigventós (aspectes històrics).

Jordi Simó explica el torrent del Mut. Foto J. Vilalta

Precisament Rubí d'Arrel està treballant des d'un grapat d'anys en la recerca dels topònims (noms de lloc) que feren sevir fa decennis la gent vinculada al Rubí rural. I l'itinerari del passat diumenge va recòrrer llocs com el torrent del Mut, la vinya del Xitxerol, l'infern de Can Fonollet... Molts dels assistents van quedar sorpresos de la riquesa toponímica que es troba arreu del nostre entorn.

La masia de Can Roig

Pel que fa a elements de patrimoni cultural, es va poder admirar l'arquitectura del pont - aqüeducte de Can Claverí; la masia de Can Roig, en un lamentable estat; l'ermita de Sant Muç, un dels llocs emblemàtics de Rubí; la miranda de Can Bosch (on la senyora Gallart ens va obsequiar amb un cafè), i la font de Sant Muç, recentment rehabilitada per Rubí d'Arrel Mateix, conjuntament amb altres associacions.

Eduard Puigventós explica l'ermita de Sant Muç.

Va ser un matí agradable on els assistents van poder copsar una part de la nostra riquesa patrimonial  i molts van poder aprendre una mica més de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada