diumenge, 9 de novembre del 2014

Novembre, mes dels gegants a la Biblioteca

El mes de novembre serà un mes geganter a Rubí. No ens referim a actuacions al carrer, sinó al conjunt d'activitats que la Biblioteca Mestre Martí Tauler, conjuntament amb la Colla de Geganters de Rubí, ha programat.

En primer lloc, el dia 4 de novembre es va fer la primera, una xerrada de Joan Miquel Merino sobre l'origen i la tradició dels gegants.

Els gegants de Rubí, el Roc i la Paula. Font: www.rubitv.cat

Seguiran uns tallers: el del dia 13 estarà dedicat a com portar gegants i capgrossos; el del 20 serà de música i balls de gegants i capgrossos, i, finalment, el 27, s'ensenyarà als assistents l'art de pintar aquestes entranyables figures del nostre folklore.

Ensenyaran a pintar i a portar capgrossos a la Biblioteca
Font: www.diariderubi.com

A més, la Biblioteca mateixa també presenta una exposició del fons documental existent sobre els gegants, i una guia de lectura.

El dia 22, la Coordinadiora de Colles Geganteres del Vallès, conjuntament amb la Colla de Rubí, organitzen unes Jornades Gegangeres Vallesanes, que versaran sobre com donar a conéixer les activitats relacionades amb aquest món als mitjans de comunicació i a les xarxes socials.

La bibliotecària, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de
Rubí i Joan Miquel Merino presenten les activitats.
Font: www.diariderubi.com

Es tracta, en suma, d'un projecte de la nostra Biblioteca de col·laboració amb el teixit associatiu de la ciutat. Cada any es convidarà una entitat cultural de Rubí a fi que realitzi activitats de la seva temàtica dins dels espais de l'equipament.

És una bona forma de donar a conéixer les activitats de les associacions de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada