dimarts, 27 de maig del 2014

La font de Sant Muç



Font: Rubí TV

El passat dia 18 de maig un grup de persones de l'activa entitat "Rubí d'Arrel" van dedicar els seus esforços a desbrossar l'entorn de la font de Sant Muç. És ja el tercer any que es fan aquests treballs.

El fet és que, abans de 2012, quan es van iniciar les primeres tasques per part d'un grup de voluntariosos/es rubinencs/ques, pertanyents a diverses entitats, la font romania oculta sota una gran capa de bardisses i escombraries.

A poc a poc, anava sorgint el que fa molt anys, i sobre tot a la primera meitat del segle XX, fou un animat lloc de reunió d'excursionistes, caçadors i amants de la natura en general.

Aquests dos últims anys Rubí d'Arrel ha tornat a revitalitzar la font. Els participants a les dues últimes festes dels xatos han pogut gaudir d'un espai d'una font, amb la seva bassa, nets i polits. I també s'hi han celebrat les vetllades "Ran de Font", el juliol, amb música i altres activitats lúdiques.

Però cada any, a la primavera, les persones de Rubí d'Arrel i els ciutadans que els ajuden han de tornar a realitzar les tasques de desbrossament. El que no fa l'Administraciò (que, per cert, últimament sembla que vol començar a posar fil a l'agulla) ho fan les entitats, la societat civil. Tenim a Rubí altres exemples al respecte.

Però el de la font de Sant Muç, pel seu valor patrimonial i pel que representa quant a recuperació d'una part de la nostra història, per qui estimem la història i les tradicions de Rubí, és especial.


2 comentaris:

  1. Me parece estupendo el trabajo de esta asociación, aunque también es lamentable que sean ciudadanos quienes se dediquen a ello, un saludo

    ResponElimina
  2. hola niño comoestas niño corre niño jajajajajajajajjajajajajajajajajajajaajaja






    correeeeeeeeeeeee ja pringao

    ResponElimina