dimarts, 1 d’abril de 2014

Última sortida del cicle "Conèixer Catalunya"

Va tenir lloc el passar 30 de març. Malgrat la pluja, una sèrie de participants ens vam animar a fer la ruta prevista.

Si bé la intenció inicial era recòrrer els municipis de Montmajor i l'Espunyola (el Berguedà), finalment només es va poder visitar els principals elements del primer d'ells.


Vam poder contemplar l'església de Sant Andreu de Gargallà, en el petit agregat rural del mateix nom; el Museu de l'Art del Bolet (amb més de 500 reproduccions de bolets en ceràmica, fets per l'artista local Josefina Vilajosana) i el complex de Sant Esteve del Pujol de Planés, romànic i reformat als segles XVII i XVIII. També vam poder fruir de la vista del bonic pessebre que ens va ensenyar a casa seva el senyor Marcel·lí Casas, del Museu del Bolet. Es va poder gaudir d'una jornada agradable encara que la pluja no ens va deixar quasi mai.

La propera sortida mensual correspon a la primera "Sortida romana" d'aquest any que organitza el Centre d'Estudis, i l'objectiu serà conèixer la Tarragona romana. Cal destacar la nova remodelació de la necrópolis paleocristiana amb el nou Museu. I també, com és lògic, el Museu arqueològic, l'amfiteatre, el fòrum, el teatre i el circ, mereixeran la nostra atenció.


Tindrà lloc el dia 27 d'abril i l'hora de sortida, les 9 del matí, de l'aparcament de l'Escardívol.


A la foto, el Museu de l'Art del Bolet.Cap comentari:

Publica un comentari