divendres, 18 d’abril del 2014

El Grup de Col·laboradors, al servei del Museu

Tal com el seu nom indica, Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí, aquesta entitat, nascuda el 1980, té com a principal missió col·laborar amb el Museu de Rubí (aquest, fundat el 1924 i complint 90 anys aquest 2014). D'aquesta manera, recull les donacions i dipòsits que es fan a aquella institució.

Al llarg dels seus quasi 35 anys de vida, el Grup ha canalitzat les aportacions de material al Museu que han fet diversos ciutadans/es de Rubí, i també de fora de la població. L'última donació ha estat la de la secció rubinenca d'Esquerra Republicana de Catalunya, que ha ofert a la ciutat una col·lecció quasi sencera de la mítica enciclopèdia Espasa-Calpe. Aquesta ha estat dipositada al nostre local de les Escoles Evangèliques.

Això també ens fa plantejar el debat sobre si hem de recollir tot allò que els ciutadans ens volen oferir o bé si caldria establir alguna mena de política sobre la seva acceptació o no. Aquesta qüestió és inherent a tots els centres de dipòsit patrimonial (arxius, museus...) i marca els límits pertinents a les donacions potencials. Es tracta de fer una selecció sobre què és el més important i què més interessa al públic usuari del nostre fons.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada