diumenge, 19 d’abril del 2015

Sortida a Falset i a Porrera (el Priorat)

Aquest diumenge ha tingut lloc la sortida d'abril de 2015 del cicle de sortides "Conéixer Catalunya". L'objectiu era visitar la població de Falset, així com el poblet de Pradell de la Teixeta i Porrera.

Falset és la capital de la comarca del Priorat, famosa pels seus vins de reputació internacional. Recentment, s'ha habilitat el castell dels comtes de Prades, que havia estat teatre de violentes confrontacions al llarg dels segles, per acollir un modern i original museu dedicat a la cultura del vi a aquesta comarca.

Castell del Vi, Falset.

També hem pogut recòrrer racons de gran interès històric, com, per exemple, la plaça vella, on va tenir lloc l´última execució pública amb la tècnic del garrot vil a Catalunya, el 1892, i també hem contemplat edificis com el palau dels comtes d'Azara, que ara allotja l'oficina de Turismes; el palau dels Ducs de Medinaceli (segle XVII), seu actualment del consistori falsetà; can Rull (únic testimoni medieval del centre urbà a part del castell), i cal Magrinyà, sense oblidar la gran església parroquial dedicada a Santa Maria, del segle XVIII.


Vista general de Falset, amb l'església de Santa Maria

L'ermita de Sant Gregori, als afores de Falset, ens ha sorprès de manera molt agradable. En un entorn fantàstic, de roques vermelloses que imiten estranyes formes, es troba, dins d'una balma, una ermita dedicada a Sant Gregori, construïda els anys 20, després que un ensorrament destruïs el vell temple.

Ermita de Sant Gregori, dins de la balma

I la tarda ha estat dedicada a Porrera, un poble acollidor i molt entranyable, És famós pels seus abundosos rellotges de sol, que es troben a moltes cases del nucli. A més, hem pujat cap a l'ermita de Sant Antoni (segle XVII), des de la qual es poden divisar meravelloses vistes de Porrera.

Porrera, vista des de l'ermita de Sant Antoni

Animem als nostres lectors i lectores que estiguin atents al Diari de Rubí i al nostre Facebook, per tal de saber dades sobre les nostres sortides. Només cal que truqueu al 600793022 i el Jordi us atendrà.

Es una manera de conèixer el magnífic patrimoni del nostre país.

3 comentaris:

  1. Lástima que por culpa de mis piernas no he podido ir, espero que los médicos solucionen mi problema y no me pierda la próxima salida, un abrazo de vuestra compañera y amiga.

    ResponElimina