divendres, 10 d’octubre del 2014

Exposicions per commemorar els 90 anys del Museu de Rubí

Manquen ja pocs dies per al gran esdeveniment: el dia 23 d'octubre tindrà lloc la inauguració oficial de les tres exposicions que volen commemorar els 90 anys del Museu de Rubí.

Descriurem una mica en què consistirà cadascuna d'elles. Totes estaran obertes al públic des del 24 d'octubre de 2014 al 31 de gener de 2015

"El Museu de la Història i la Vida de la Ciutat" 

Presenta el projecte d'integrar els tres museus existents a la ciutat, el de Rubí, l'Etnogràfic Vallhonrat i el Municipal en un quart museu que descriurà les vicissituds de la nostra població al llarg de la història i la seva situació actual. Es descriuran totes les etapes cronològiques de Rubí, des de la prehistòria al segle XXI.


Es mostraria en aquest futur museu, amb objectes reals i de forma permanentment actualitzada, la vida dels comerços, indústries, moviments veïnals, entitats.... en suma de com som els ciutadans i ciutadanes de Rubí.

El fons estaria integrat per materials dels altres tres museus de la ciutat, Hi hauria una col·laboració que afavoriria la motivació i l'increment de visites als museus esmentats.

Aquesta exposició tindrà lloc a la planta 1 de l'edifici de l'Auditori Vallhonrat.

"El Museu de Rubí, 90 anys d'història"

Estarà allotjada als baixos del Casal Popular. Per primera vegada des de 1982, en què el Museu de Rubí va ser tancat i mai més tornat a obrir, es mostrarà una important selecció dels seus fons patrimonials i es descriurà la seva accidentada història en una sèrie de panells explicatius. Podreu contemplar els objectes i les obres d'art que malauradament no poden ser mostrats al públic.




"El beat Dr. Guardiet, fundador del Museu de Rubí"

No podíem oblidar la figura del Dr. Guardiet, fundador del Museu de Rubí. A través d'una sèrie de panells explicarem la seva vida i la gran obra que va deixar a Rubí i a altres llocs. De fet, un gran nombre d'entitats culturals avui en dia encara existents, van nèixer de la seva mà (Esbart Dansaire, Foment de la Sardana, Escoles Montserrat, Associació de Pessebristes...).



Aquesta exposició estarà situada a l'Auditori Vallhonrat.

Esperem que amb aquestes activitats, que ha comportat un gran treball i sacrifici de diverses persones, l'Ajuntament es sensibilitzi de que cal una col·laboració entre ells i nosaltres per arreglar un greu problema que dura més de 30 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada