dilluns, 2 de juny del 2014

La col·laboració amb altres entitats, un factor clau


El passat dia 31 de maig va tenir lloc una nova edició de les passejades literàries musicals, organitzades per Xavier Serrat (de l'entitat Segon Mil·lenni), l'Escola Municipal de Música i l'Ajuntament, i amb la col·laboració del Grup de Col·laboradors del Museu i, aquesta volta, també de la CGT. 


Els participants van visitar el forn de pa comunal de la guerra civil situat al local de la CGT, les entranyes del Teatre Municipal La Sala (amb les explicacions del tècnic municipal Àngel Miguel) i les Escoles Ribas. Els guies van ser, a part d'Àngel Miguel, Jaume Parras, Eduard Puigventós i Jordi Vilalta. L'Escola Municipal de Música va oferir petites actuacions amb música de Mozart, i es van recitar textos d'obres de Shakespeare. Una bona actuació dels nens i nenes de l'Escola Municipal de Música i un aperitiu als jardins de les Escoles van tancar l'acte. 

Per altra banda, el dijous dia 5, té lloc la presentació del número 7 de la publicació "Vallesos. Gent terra i patrimoni", al local del CRAC, que dedica la carpeta central a fer memòria dels 75 anys del final de la Guerra Civil al Vallès,


Comptarà amb la participació de l'historiador Eduard Puigventós,  que parlarà de la nostra ciutat, i de la mestra Pepa Gardenyes, autora del llibre "Joaquim Aragonès. De Rubí a Mauthausen", que hi han escrit articles, i també amb la col·laboració del Centre d'Estudis Rubinencs i de l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica Neus Català.

El Grup de Col·laboradors del Museu ha participat en la primera de les dues activitats (la passejada) i el Centre d'Estudis en la segona (la presentació de "Vallesos"). 

Moltes vegades, la col·laboració amb altres entitats i institucions, tant de Rubí com de fora de la ciutat, és la garantía perquè una activitat tingui una major difusió. A més, creiem que tots els col·lectius que estem interessants per la mateixa temàtica, han de fer pinya i organitzar més actes on cadascuna de les entitats pugui aportar el que més sap fer.



1 comentari: