dissabte, 5 de març del 2016

 Homenatge a les dones de Rubí que van viure la guerra

El dia 5 de març, com a un dels actes més importants del mes dedicat a les dones, ha tingut lloc a l'auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler un emotiu homenatge que ha organitzat l'Associació de la Memòria Històrica Neus Català, conjuntament amb altres entitats vinculades a l'Ajuntament, a un conjunt de dones de Rubí que van viure els temps convulsos de la II República i la guerra civil espanyola.

Les dones homenatjades. Foto de M. Teresa Brunet

L'acte, presidit per l'activíssima Gracia Pérez, ha durat unes tres hores, en qué el nombrós públic assistent ha pogut escoltar emotius testimonis d'aquestes dones, algunes d'elles a punt de complir els 100 anys, actuacions musicals i una petita xerrada del bon historiador rubinenc Eduard Puigventós.


Aquests testimonis de memòria històrica, tan valuosos, quedaran guardats a l'Arxiu Històric Municipal de Rubí.

Un aspecte de l'auditori de la biblioteca durant l'acte.

Cal ressaltar que un altre dels actes d'interès històric programats per al Dia de la Dona, el proper 8 de març, és la visualització del documental "Las maestras de la República", també a la Biblioteca, i a càrrec de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Últimament el terreny de la història local és abundantment tractat per diverses entitats de Rubí. Això ens indica que, lluny del que es pensa, atrau molta gent, sobre tot si es tracta d'esdeveniments que han viscut i que han conformat l'actual escenari vital de Rubí. No oblidem que som el resultat de la nostra història passada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada