dimecres, 16 de març del 2016

 La recuperació de la font de Can Moritz

El passat diumenge més de 30 voluntaris de les entitats Rubí d'Arrel i el Centre Excursionista de Rubí, recolzats per Caçadors de Trastets, van treballar de valent per arrenjar la font de Can Moritz. Fins i tot el regidor de Cultura mateix va estar ajudant. Potser hi contribuí el fet que els terrenys on s'ubica són de propietat municipal.

Els participants en l'activitat. Font: Diari de Rubí-Rubí d'Arrel

L'activitat fou organitzada precisament per Rubí d'Arrel i el Centre Excursionista, dins del projecte que es va iniciar el 2012, "Recuperem les fonts de Rubí", amb la neteja i restauració de la de Sant Muç, juntament amb moltes entitats de Rubí, entre elles el GCMR-CER.

La font, abans de la intervenció. Rubí d'Arrel

La feina que es va fer diumenge va ser bàsicament la neteja de l'interior de la font, que era ple de deixalles, fragments d'obra, aigua i algun tronc. Caçadors de Trastets es va encarregar del desbroçament de l'entorn.

Durant els treballs. Foto Rubí d'Arrel.

En un futur, i dins d'aquest gran projecte de ressuscitar les fonts com a marc de sociabilitat i integració, es pensa incloure la de Can Moritz dins dels itineraris naturals que es puguin fer a l'entorn de Rubí.

Els treballs, quasi finalitzats. Foto Rubí d'Arrel

La font de Can Moritz es troba entre els carrers de Cabrera i de Can Matarí, molt prop de la mansió modernista que el cerveser barceloní d'origen francoalemany Louis Moritz es va fer construir en aquesta zona, i data del 1922. Fou descoberta per uns veïns el 2015 i Rubí d'Arrel de seguida va pensar en reconstruir-la igual que s'havia fet amb la de Sant Muç.

Can Moritz. Foto Jordi Vilalta

Esperem que aquests esforços fets per diverses entitats de Rubí tinguin el seu fruit i aviat poguem veure com aquestes fonts tornen a rajar aigua i tornen a ser freqüentades per visitants i excursionistes que els donin una altra vegada la vida que en el seu temps tingueren.

1 comentari: