dilluns, 29 de febrer del 2016

 Una nova publicació cultural: L'esquitx

Els companys de Rubi d'Arrel han publicat una revista que vol donar a conéixer tota la gama d'activitats que es generen dins aquesta dinàmica associació.

La publicació, de caràcter anual, es diu "L'Esquitx" i tracta de temes força variats, tots amb algun lligam amb el patrimoni rural, que és l'objecte d'estudi més important d'aquesta entitat. És per aixó que el "subtítol" és "Territori i cultura".



La revista, d'un innovador disseny a càrrec de Jordi Olivé, ens ofereix articles de recerca, com el de la toponímia local (a càrrec de Marga Ortiz i Jordi Simó) entrevistes com la que s'ha efectuat al pagès Joan Raventós, curiositats ("esquitxos") d'història local, sempre relacionat amb el món rural, i altres articles signat per persones notablement vinculades a la nostra cultural local i molt actives: l'historiador Eduard Puigventòs, la filòloga Roser Tutusaus, el tècnic en integració social Jordi Muntan, l'escultor Oriol Marco, l'escriptora Montse Flores, la vicepresidenta d'Òmnium Cultural Veva Jorba...

Presentació de la revista

És una gran labor la de poder reunir tanta gent destacada en un sol número de la publicació. Felicitem als nostres amics de Rubí d'Arrel, amb els quals tantes vegades hem treballat junts en aquesta important part del nostre llegat històric que és el món rural, per haver pogut editar aquest primer número.

Podeu adquirir la revista al local del CRAC i al del Grup Fotogràfic El Gra, en hores d'atenció al públic d'aquestes entitats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada