dimecres, 7 d’octubre del 2015

La 8a Caminada Nocturna, un èxit de participació i una magnífica organització

La nit del passat dissabte fou un exemple de com una bona organització, combinada amb un esperit de voluntariat magnífic, dona resultats més que desitjables,

La 8a Caminada Nocturna, malgrat un amenaçador temps grisós amb plugim per la tarda, es va portar a molt bon terme i amb una nit i temperatura molt agradables. Els quasi 750 participants, juntament amb 140 voluntaris, entre punts de control i punts d'interès, van poder gaudir de la ruta que s'internava per la Serra de l'Oleguera, el Camí Ral, Mas Jornet, Can Balasc i les proximitats de l'abocador del mateix nom.

Pere Bel explica les masies als participants, Font: RubiTV

Les entitats organitzadores han estat aquest any el Centre Excursionista de Rubí, Rubí d'Arrel, l'Escola de Sardanes Flor de Neu, Caçadors de Trastets, TRI-A Rubí, l'Associació Agroecològica Can Feliu, CEPNA, el CRAC, l'Associació Musical Rubí Segle XXI, el Grup Fotogràfic El Gra, la Plataforma Rubí Sense Abocadors i les nostres entitats (Grup de Col·laboradors i Centre d'Estudis).

Algunes de les entitats organitzadores, Foto Jordi Vilalta

Els punts d'interès han estat les ruines de Can Riquer (amb obres d'Oriol Marco i Pep Borràs), el Camí Ral (GCMR-CER), l'observació astronòmica als camps de Can Serrafossà, la torre d'aigua de Can Balasc (Rubí d'Arrel) i l'extractiva de Can Balasc (Plataforma Rubí Sense Abocadors). El punt d'interès natural (balma de Can Carreras) no es va fer per haver-se suprimit el recorregut llarg per causes de seguretat (gran fangueix de la zona).

Els participants a punt d'iniciar la caminada.
Font: Diari de Rubí.

El Grup i el Centre d'Estudis van explicar als participants la història del Camí Ral, una via important en època medieval, però que en època romana era, segons la teoria de F. Margenat, un camí secundari que enllaçava la ciutat romana d'Egara (Terrassa) amb l'antiga Via Augusta. Pere Bel exposava als passants la morfologia de les masies més importants que es troben a les immediacions,

Jordi Vilalta explica les vies romanes de Rubí. Font: RubiTV

En resum, aquest any ha estat un gran èxit i això ha estat possible, com dèiem al començament, mercès a la bona organització i al treball abnegat de tots els voluntaris i voluintàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada