dijous, 24 d’abril del 2014

Una gran labor sobre els nostres noms de lloc

Un grup de persones, especialment les que encapçala el Jordi Simó i la Marga Ruiz, de Rubí d'Arrel, està portant a terme des de fa un grapadet d'anys una feina molt intererssant.

Es tracta de recuperar els noms de lloc o topònims del terme municipal de Rubí. Per a aconseguir aquest objectiu, entre altres tasques, han buscat la inestimable ajuda de persones de certa edat que havien recorregut les terres rubinenques, en les seves activitats relacionades amb la caça, l'agricultura, la ramaderia.... per tal d'elaborar un detallat mapa d'aquests noms, i després divulgar-los al gran públic.

El passat dia 22 (per cert, mentre el nostre soci honorari Ignasi Marroyo es trovava a Barcelona, rebent la Creu de Sant Jordi), en Jordi i la Marga ens delectaven amb la seva serrada sobre el resultat d'algunes indagacions relatives a la feina que estan portant a terme. L'activitat, a la Sala Tremuja del Celler Cooperatiu, s'emmarcava dins el Dia de la Terra, o millor dit, la setmana de la Terra, ja que els diferents actes abracen des del 22 fins al 29 d'abril.

Abans, però, vam poder sentir la xerrada de la Núria Julià sobre el llibre que està ultimant i sobre el qual ha estat treballant des de fa un vuit anys, i que versa res menys que sobre la trajectòria històrica de la viticultura a Rubí.

Fou una vetllada agradable i profitosa on varem poder veure com un seguit de persones que estimen Rubí treballen de valent per poder divulgar tot un món (el rural) que a poc a poc veiem com va desapareixent en nom d'una equivocada idea de "progrès".

A tots ells, moltes gràcies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada