dimecres, 9 d’abril del 2014

Un nou llibre sobre el rubinenc Joaquim Aragonès


El dia 4 d’abril, el mateix dia del 75è aniversari de la fi de la guerra civil, es va presentar a l’auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler el llibrede Josepa Gardenyes sobre Joaquim Aragonès, rubinenc que va estar presoner al camp de Mauthausen, amb una nodrida assistència. El treball, editat per l'editorial "Llibres a mida", ha pogut ser publicat gràcies al mètode del micromecenatge, amb petites aportacions d'una bona colla de gent, així com també mercès al patrocini de l'empresa rubinenca Germans Boada, SA.

El seu títol, "Joaquim Aragonès. De Rubí a Mauthausen" ja resumeix en poques paraules el fil conductor, basat en la vida d'un sindicalista rubinenc que visqué l'exili  un cop acabada la nostra guerra "incivil" i que, un cop a França, fou capturat pels nazis i deportat al camp de concentració de Mauthausen, a l'actual Àustria. Aquí no acabaren les seves tribulacions, ja que va tenir que exiliar-se novament el 1947 obligat pel règim franquista.

El llibre és d'una qualitat impressionant, tant en disseny com en contingut, a més d'oferir-nos l'apassionant vida d'un rubinencs que molts de nosaltres desconeixíem.


Per tant, no ens cal res més que felicitar l'autora, Josepa Gardenyes, de la qual Joaquim Aragonès era l'avi del seu marit, per oferir-nos aquesta esplèndidad obra, que podreu trobar a les principals llibreries de la ciutat per només 20 €










2 comentaris:

  1. Ya tengo mis dos ejemplares, muy valiosos para esta ciudad, lo recomiendo, saludos

    ResponElimina
  2. Animem que els visitants introdueixin els seus comentaris. Gràcies, Núria!

    ResponElimina