diumenge, 13 de setembre del 2015

La celebració de l'11 de Setembre, una festa de tots i totes


El passat 11 de setembre, com és habitual cada any, el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí i el Centre d'Estudis Rubinencs van dipositar la seva ofrena floral davant l'estàtua realitzada per Pepa de Haro, a la plaça de l'11 de Setembre.

D'aquesta manera, ens sumem a tota una sèrie d'entitats que desitgen cada Diada, retre homenatge a totes els persones que han lluitat al llarg de la història per la defensa de les nostres llibertats nacionals.



Ara bé, dins del context actual, en què sembla que s'han radicalitzat les postures tant catalanistes com unionistes, i en què les qüestions que afecten a la política copsen cada vegada més els medis de comunicació, és ètic que una entitat com la nostra, que sempre ha defensat la pluralitat ideològica entre els seus membres i que ha de donar com a resultat una sana postura neutral davant el coneixement i la divulgació de la història, participi en un acte polític?

De fet algunes vegades ja hem estat cridats per alguna formació política local per tal de participar en alguna activitat com alguna xerrada o excursió (cas d'Alternativa Ciutadana de Rubí). Són casos puntuals en què hem intervingut per aportar coneixements relatius a aspectes històrics d'una qüestió determinada. A l'igual que si una persona particular ens demana algun tipus d'informació que disposem.



A banda d'aquestes col·laboracions, sempre hem defensat la neutralitat i el no posicionament ideològic, Això no vol dir que tinguem socis i col·laboradors compromesos amb determinades postures polítiques i que participen activament amb nosaltres, tant amb articles al nostre Butlletí com en conferències... Però la nostra línia és, en conjunt, el respecte i la neutralitat.

Pel que fa a la celebració de l'11 de Setembre, la considerem com una festa de tots els ciutadans, ciutadanes i entitats, de la mateixa manera que es fa a qualsevol país del món, sense defensar cap ideologia concreta. Honrem, com es fa a totes les nacions, els nostres predecessors, i això no treu que respectem les postures individuals dels membres de les nostres entitats.


1 comentari: