dimarts, 12 de maig del 2015


Un primer pas en el camí per al futur Museu

El Grup de Col·laboradors del Museu, el Centre d'Estudis Rubinencs i la Fundació Museu-Biblioteca de Rubí han signat un contracte de lloguer amb l'empresa PENUAN SL. Aquesta societat limitada és la que precisament gestiona el Museu Etnogràfic Vallhonrat, ara per ara, una de les institucions rubinenques més actives en l'àmbit privat.

En virtud d'aquest lloguer, les entitats vinculades al Museu de Rubí podran utilitzar l'espai del soterrani com a exposició i magatzem, per un període de 9 mesos. A canvi, com és lògic, caldrà pagar una quantitat de diners.

Actualment el soterrani del Museu Vallhonrat està ocupat
 per l'exposició "El Museu de la Història i la Vida de la Ciutat"

Durant la campanya electoral de les eleccions municipals d'aquest any, hem fet un gran esforç per convéncer les formacions polítiques que opten a governar o a tenir pes en el futur consistori que s'impliquin en la solució al problema del Museu de Rubí, i sembla que quasi totes han acceptat fer efectiu l'abonament del lloguer.

Però fins que no s'adopti aquesta decisió han de passar les eleccions, la formació del cartipàs, l'aprovació dels pressupostos... Així, comptem que fins als inicis del 2016 el lloguer haurà de ser pagat per un grup de persones del Grup, el Centre i la Fundació, de les seves pròpies butxaques. A tal efecte, el Museu Vallhonrat, en aquesta primera etapa, només percebria la meitat del lloguer.

Entrada a l'Adutori Vallhonrat, des d'on s'accedeix al soterrani.

Creiem que aquest pot ser un important pas perquè una selecció de les col·leccions del Museu de Rubí al menys comptin amb un espai on pugui ser mostrada. Seria un embrió d'un futur museu de Rubí o, millor dir, d'un Museu de la Història i la Vida de la Ciutat que exposés no només el passat sinó també el present i la perspectiva de Rubí.

Ara, en aquest primer moment, ja està implicat el Museu Vallhonrat, Caldrà que en un futur molt proper, si es compleixen les promeses que ens van fer els candidats, l'Ajuntament aporti també el seu esforç, encara que només sigui econòmic, perquè Rubí vegi néixer un nou Museu fruit de la col·laboració entre l'administració pública i els ens privats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada