dijous, 27 de novembre del 2014

El Museu no para!!!

El passat 21 de novembre, vigília de Santa Cecília, patrona de les arts, de la música, dels museus... va tenir lloc l'anomenada "segona inauguració" de les exposicions dedicades al 90 aniversari del Museu de Rubí.

Al Casal Popular, en presència de diverses autoritats, com mossèn Joaquim Meseguer, o l'alcaldessa mateixa, Carme García, es va presentar, a més dels plafons corresponents a la història més recent del museu, el projecte de l'edifici Cáritas-Museu, realitzada per Adam Mendoza a partir d'uns planells recentment recuperats, de l'arquitecte i soci nostre Juli Tabueña.

La maqueta del projecte Cáritas-Museu

Poc després, al Museu Vallhonrat, es van mostrar dos nous panells de l'exposició "El Museu de la Història i la Vida de la Ciutat", corresponents a l'evolució de Rubí durant el segle XXI. També es van presentar un conjunt de plafons que representaven els quatre pilars del projecte museístic de futur que proposen el Grup de Col·laboradors i la Fundació Museu-Biblioteca de Rubí: el Museu Municipal, el Museu Vallhonrat, el Museu de Rubí i un quart museu que els integraria.

Dos dels quatre pilars: el Museu Vallhonrat i el de Rubí

No podem oblidar també la interessant exposició de fotos d'Eduard Fernández Villatoro, a un espai que prefigura la sala d'exposicions temporals d'aquest desitjat i futur Museu.

Exposició de macrofotografies d'Eduard Fdez. Villatoro

A l'espai dedicat al Dr. Guardiet també es va estrenar un nou plafó amb dos testimonis més de la vida del mossèn que fundà el nostre Museu.

I com a colofó final, l'atorgament del Vè Premi Investigador i Estudiós Destacat, aquesta vegada, a Josep Maria Freixes Trujillo, que havia estat secretari del GCMR i que ha investigat la història del futbol local. També ha participat en el procés de pau entre la guerrilla colombiana i el govern d'aquell país. D'aquesta experiència,  en va escriue el llibre "Tu esperanza interminable. 72 horas con las FARC". El guardó fou atorgat de mans de l'alcaldessa de Rubí.

Josep Maria Freixes rep la placa del V Premi Investigador
i Estudiós Destacat, de mans de l'alcaldessa de Rubí

Fou, doncs, una jornada rodona, amb un notable èxit d'assistència, que ens dona forces per continaur lluitant per a un futur Museu. De fet, estaven presents l'alcaldessa i el director del Museu Municipal, que esperem hagin pres nota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada