dijous, 20 de novembre del 2014

El Museu de Rubí, al servei dels investigadors

És evident que un Museu no és només un lloc on s'exposen objectes per delectació dels visitants. Una de les vessants més importants és que també són autèntics centres d'estudis. Els seus fons han de poder ser examinats per estudiants i investigadors. I després, si és possible, cal publicar els resultats dels estudis.

I no només són els propis Museus, val a dir les seves publicacions, les que presenten al públic aquests resultats. Moltes vegades, com ens ha succeït aquí a Rubí, són eminents investigadors (el cas de Cèsar Carreras i Piero Berni fa uns anys en l'estudi de les àmfores romanes del Museu) o estudiants de màsters universitaris, com el que recentment ens va visitar, Adrián Domínguez, que acudeixen prèvia sol·licitud per un simple mail (fugim de complicacions burocràtiques) a tal d'elaborar els seus treballs per a publicacions de la facultat.

Portada del treball d'Adrían Domínguez

Avui mateix hem rebut un correu en què l'Adriàn ens ofereix en format PDF un exemplar del seu treball, basat en els amulets fàl·lics d'època romana, en mostra d'agraïment. En ell indica que algunes institucions museístiques del país no li van deixar accedir a les peces per estudiar-les, i que el treball hagués estat molt més complet si tots els museus als quals va acudir haguessin acceptat la seva petició.

El Museu de Rubí, malgrat la seva migradesa de mitjans, sempre està disposat a ajudar als investigadors forans.

1 comentari:

  1. Hem d'esperar, de la nostra joventut, la resposta, que tots desitgem.
    El futur és la nostra recompensa, i la joventut la nostra esperança.

    ResponElimina