dimarts, 16 de setembre del 2014

Es prepara la propera Caminada Nocturna

La propera caminada nocturna, "La Nocturna" està escalfant motors. Una de les activitats més multitudinàries a Rubí quant a participació ciutadana és el resultat de la unió de l'esforç de moltes entitats , entre elles el Grup de Col·laboradors del Museu i el Centre d'Estudis. Moltes altres, especialment, l'Escola de Sardanes Flor de Neu, el Centre Excursionista de Rubí, Rubí d'Arrel o CEPNA, que porten el pes de l'organització, constribeuixen a fer de la Caminada un event únic a Catalunya. No creiem que en cap lloc del nostre país s'organitzi una excursió, ni diurna ni nocturna, amb la varietat de punts d'interès amb què la nostra de Rubí ofereix als participants.


I no només això. Cal destacar-ne també la vessant solidària de l'activitat. Cada any es destina part de la quota d'inscripció a una entitat rubinenca que vetlla pels desfavorits. En el cas d'enguany serà el "Centre Compartir El Pinar", que pertany als Germans Maristes i que treballa amb infants i adolescents en situació de risc social al barri del Pinar.

S'ha recalcat per part de la comissió organitzadora que no es sobrepassi la quantitat de 700 participants, per raons de seguretat i de qualitat de la caminada. Per tant, els inscrits portaran un dorsal identificatiu a fi d'evitar la presència de gent que no ha fet efectiva la quota.

Pel que fa al Grup de Col·laboradors aquesta vegada la nostra aportació serà explica les runes de l'antiga masia de Can Pòlit, a càrrec del nostre soci Pere Bel.

Només serà un punt d'interès, a diferència d'anys anteriors. Ens hagués agradat també fer-nos càrrec de l'explicació d'un element arqueològic molt important i que està present a un dels tres itineraris d'aquest any: la torre d'origen romà de les Martines, però la polìtica que s'ha adoptat és un punt per entitat per així donar cabuda a totes les que fan possible l'èxit de l'activitat, potser la més important de la tardor rubinencs (llevat de la festa de Sant Galderic, clar està!).

Els itineraris de la Nocturna de 2014





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada