diumenge, 21 de setembre del 2014


L'ermita de Sant Muç, de mica en mica, recupera el seu esplendor i la seva dignitat

Els amants del patrimoni cultural de Rubí tenim motius per estar contents aquests dies: s'ha engegat la tercera fase de les obres de restauració i, per tant, de dignificació de la nostra ermita de sant Muç. Els treballs van començar el dia 15 i consisteixen en l'arranjament de la teulada de l'edifici. Està previst que aquestes obres d'allarguin fins desembre.

Foto de  RubíTV
Hem dit tercera fase, perquè se n'han fet ja dues. A la primera es va realitzar un micripilotatge per fonamentar les parets, i a la segona, es va col·locar una gran anella metàl·lica protectora al voltant de l'ermita per evitar el seu esfonsament.

El projecte és d'Enric Xercavins (soci nostre, per cert) i Miquel Gaju, i compta també amb la col·laboració de M. Àngels Jorba, persona molt vinculada a la Fundació del Museu de Rubí.

L'ermita de sant Muç és propietat del Bisbat de Terrassa, però les obres han estat finançades mercés a les aportacions de la parróquia de Sant Pere de Rubí, de l'Associació de Veïns de Sant Muç, i per devots i feligresos de l'ermita. L'Ajuntament ha col·laborat amb l'atorgament de la llicència d'obres.


Foto Joaquim Gracia

Diverses entitats culturals de Rubí, com l'Esbart Dansaire i el Foment de la Sardana, també han promogut aquestes obres mitjançant la recaptació de fons a través d'actuacions musicals en favor de l'ermita.

Encara manca una darrera i última fase: la restauració de les pintures i altres elements de l'interior del temple. Recordem que no fa molt temps es va començar a treballar en aquest aspecte.

Pintures de l'interior, segle XVIII, Font: Ajuntament de Rubí

Així, de mica en mica, mitjançant la col·laboració de les entitats i la parròquia de Sant Pere a través de col·lectes, aquest element patrimonial tan important per a la nostra història i també per la nostra cultura popular va ressuscitant de l'oblit i va adquirint la dignitat que es mereix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada