dissabte, 12 de juliol del 2014

"Arran de Font", o la dinamització popular d'un patrimoni desemparat

El proper dissabte, dia 19 de juliol, tindrà lloc la tercera edició d'aquesta popular activitat. L'organitza Rubí d'Arrel i compta amb la col·laboració del Centre Excursionista de Rubí, el CRAC, la masoveria de Sant Muç i el Centre de Normalització Lingüística de Rubí. Es tracta d'una "nit musical i literària" arran de la font de Sant Muç: un sopar popular, un recital poètic i unes actuacions musicals. Aquest any, la part literària tindrà com a eix conductor l'aigua.




Es sortirà des de la plaça del Dr. Guardiet a les 20.30 h i pujaran pel camí antic de Can Serra i d'aquí cap a la masia de Can Ramoneda, per desprès acabar a la font.

Les entitats organitzdores, amb aquesta activitat, que ja l'any passat comptà amb uns 80 participants, volen reivindicar l'ús social i la conservació d'indrets com el de la font de Sant Muç i el conjunt patrimonial que l'envolta.

L'any passat Rubí d'Arrel només comptà amb la col·laboració d'Òmnium Cultural de Rubí, peró enguany, com ja hem apuntat, s'hi han afegit més entitats. També es pensava el 2013 canviar de lloc i fer l'activitat a una altra font, com per exemple, la de Can Roig, però els organitzadors han optat per fer-ho una altra vegada a Sant Muç.

Aquesta activitat ens mostra com cada cop més, les entitats ciutadanes estan disposades a col·laborar entre elles i a dinamitzar mitjançant activitats atractives on es conjuga la història, la música, el teatre, i, en aquesta ocasió, la gastronomia, el nostre patrimoni cultural, que malauradement no rep moltes vegades l'atenció que es mereixeria per part de l'adminsitació local.

Al costat de l'arran de font, podem esmentar les passejades literàries musicals i la caminada nocturna. Rubí es belluga per donar vida al nostre patrimoni. Endavant, doncs!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada