diumenge, 24 de gener del 2016

 Interessant visita a Esplugues de Llobregat

Aquest diumenge ha tingut lloc la primera de les sortides mensuals del cicle "Conéixer Catalunya" que el Grup de Col·laboradors i el Centre d'Estudis vénen organitzant des de fa ja bastants anys.

El protagonista d'aquesta visita ha estat la població d'Esplugues de Llobregat. A primera vista sembla que una ciutat d'uns 46.000 habitants enganxada a la conurbació barcelonina no pugui tenir res interessant que oferir.

Església de Santa Magdalena i Can Pi

No obstant, com tants altres nuclis del Baix Llobregat, conserva molts tresors amagats. Així, comptem amb els dos museus dedicats a la rajola: el de Can Tinturé i l'antiga fàbrica de "la Rajoleta". Des d'Esplugues sortia molta producció de rajoles destinades als edificis modernistes de la capital catalana; Gaudí i el comte Güell en varen ser clients, per exemple. Una amena visita guiada, a càrrec del museu, ens ha submergit en el món de la ceràmica decorativa i de la seva fabricació. L'Ajuntament espluguí ha apostat per donar a conéixer el patrimoni industrial més genuí de la ciutat: la fabricació d'aquest popular element ornamental.

Els participants, davant Can Tinturé

Però Esplugues també ens ha mostrat més secrets: les masies de Can Ramoneda, Can Cortada, Can Casanovas, i especialment Can Clota. Malauradament ho hem tingut accés al claustre gòtic de Santa Maria de Montsió, però d'aquesta manera ja tenim una excusa per tornar-hi i veure més elements interessants d'Esplugues.

Can Clota

Hem finalitzat la sortida amb una visita al parc de Can Vidalet, que en el seu origen era el jardí de diverses cases senyorials, que als anys 70 van passar a ser propietat municipal. És un magnífic espai que ja ens agradaria tenir a Rubí.

Templet neoclàssic i estany al parc de Can Vidalet

Anunciem des del blog que el proper febrer, concretament el dia 21, organitzarem uan visita al castell de Godmar i al poblat ibèric del Turó d'en Boscà, a Badalona. Ho anunciarem a través del Facebook i de la premsa local.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada