diumenge, 1 de novembre del 2015

Una trobada esperançadora

El passat dissabte va tenir lloc una reunió extraordinària del patronat de la Fundació Museu-Biblioteca de Rubí.

El tema principal consistia en la presentació d'un projecte museístic en relació a la demanda feta per l'Ajuntament d'alaborar un informe sobre les exposicions del 90 aniversari del Museu de Rubí i la necessitat de obrir de nou el Museu de Rubí.

Una imatge de l'exposició dedicada a la història
del Museu de Rubí. al Casal Popular, el passat hivern.

El projecte fou presentat per F. Xavier Arís. Aquest treball té dues premises bàsiques: el fet que el Museu de Rubí porti tancat al públic més de 30 anys, i la necessitat de col·laboració entre els tres museus (el Municipal, el Vallhonrat i el de Rubí, ara tancat), amb la creació d'una quarta estructura museística que vindria a ser el Museu de la Història i la Vida de la Ciutat.

Es va presentar l'actual estat de l'exposició que roman al soterrani del Museu Vallhonrat, formada per les peces, plafons, vitrines i altres elements de la mostra "El Museu de la Història i la Vida de la Ciutat" i una part del material museístic que era exposat als baixos del Casal Popular, entre altres dependències que ara són utilitzades pel Grup de Col·laboradors. També es van presentar les despeses que comportaria mantenir aquesta exposició, així com l'inventari del fons de la Fundació Museu-Biblioteca de Rubí.

Exposició "El Museu de la Història i la Vida de la Ciutat",
al Museu Etnogràfic Vallhonrat

Segons l'Ajuntament, els tècnics pertinents de la Diputació de Barcelona elaboraran un informe on es constari la rendibilitat i viabilitat de tenir un nou equipament, el renovat Museu de Rubí, que, en realitat ja ha fet 90 anys, però que n'ha estat tancat la tercera part d'aquest període de temps.

Una de les sales del primer Museu de Rubí, inaugurat el 1924

Pot ser que aquesta trobada entre entitats vinculades al Museu i l'Ajuntament sigui una primera acció d'un procés que ha de concloure en un futur en la renaixença del Museu de Rubí, fundat el 1924 i un dels primers museus locals del nostre país, i la seva coordinació amb els altres dos equipaments patrimonials de la ciutat.

Esperem que així sigui pel bé de la nostra cultura local.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada