dimarts, 28 de juliol del 2015

La col·laboració amb el Museu Municipal Castell, més necessària que mai


Amb les properes Jornades Europees de Patrimoni, dedicades aquest any a la indústria, encetem una nova etapa de relacions més estretes amb el Museu Municipal Castell.

En una reunió que vam tenir diversos representants del Centre d'Estudis i el Grup de Col·laboradors amb els tècnics que gestionen l'equipament, situat al castell de Rubí, vam dissenyar diverses línies d'actuació que no només tenien com a protagonista aquestes jornades, sinó també actes futurs que han de comprometre l'esforç tant de l'Ajuntament com de les nostres dues entitats.

                                  
Ens referim als 500 anys de vida municipal de Rubí, que es celebraran el proper 2016, a ran d'un document que fa referència a l'establiment de la plaça al davant de l'església de Sant Pere, datat el 22 de juny de 1516, i que es conserva  a l'Arxiu Parroquial.

També cal dir que des de fa uns anys, l'Ajuntament ens concedeix una subvenció bastant generosa per sufragar les despeses d'edició d'un dels dos butlletins que editem anualment. En aquest cas, el número subvencionat està coeditat juntament amb la casa gran. Des d'aquí agraïm aquesta ajuda que ens permet continuar amb il·lusió amb la divulgació dels treballs dels nostres investigadors.


Per tant, ara pensem que cal tancar amb aquelles recances que es van originar quan l'Ajuntament de Rubí, el 1995, va concedir la gestió del castell a una entitat aliena a Rubí, el CentrPatrimoni, que anys després faria fallida.

Al cap d'uns anys, el 2000, l'Ajuntament se'n va fer càrrec directament i el que s'anomenava "Castell-Ecomuseu urbà" va ser dirigit per Teresa Blanch, que de seguida va comptar amb les entitats locals vinculades al patrimoni i al Museu, per tal de programar les activitats de l'equipament.


Poc després, a partir del 2008, un nou responsable, en Joan Gallisà, se'n va fer càrrec, i les relacions es refredaren una mica. És per això que actualment, ens hem proposat establir més mecanismes de col·laboració amb el Museu Municipal, a l'igual que també ho fem amb el Museu Etnogràfic Vallhonrat i la Fundació Museu-Biblioteca de Rubí. La cultura de Rubí, pensem, en sortirà guanyant en escreix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada