diumenge, 12 d’abril del 2015

La digitalització de "Rubricata", un exemple a seguir


Una bona notícia per a tots els amants de la història contemporània de la ciutat: la Plataforma Trencadís, que és el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals, adscrita a la Diputació de Barcelona, ha engegat la tasca de digitalitzar tota la col·lecció del mític setmanari local "Rubricata", que durant tants d'anys va ser la publicació de referència a Rubí. L'actual propietari des de 1975, Tomàs Torra (per cert, soci del GCMR-CER), ha cedit els drets d'aquesta digitalització. A més, cal destacar que la responsable d'aquesta tasca, que contribuirà, segons ha afirmat la regidora de Cultura de l'Ajuntametn, Neus Muños, ha democratitzar l'accés a la informació a tota la ciutadania interessada, és una rubinenca, Núria Mulé.




En una primera fase, ja completada, s'han digitalitzat els números compresos entre l'any 1949 (quan va sorgir aquest setmanari, que, per cert, era l'organ local del "Movimiento Nacional") i el 1977. Durant aquest any 2015 es realitzarà la dels exemplars publicats entre 1977 i 2004.

Així, els usuaris que accedeixin a la Plataforma Trencadís (http://trencadis.diba.cat) podran fer cerques per paraules i dates.

Aquesta notíca ens anima, doncs, també a nosaltres a començar un projecte del qual ja em parlat amb diverses persones i socis de la nostra entitat: la digitalització de tota la col·lecció dels Butlletins del GCMR (des de 1981) i del GCMR-CER (des de desembre de 2001). Això permetrà un accés, a través de la xarxa, a tots els articles publicats des de fa quasi 35 anys i a facilitar la labor dels investigadors interessats en treballar la nostra història.




Esperem que aquest projecte, que es pensa iniciar, si tot va bé, al segon semestre del 2015, contribueixi també a una major difusió de la nostra revista.



1 comentari:

  1. Como ya sabes durante la reunión, me parece un proyecto con grandes perspectivas de futuro, abrazos

    ResponElimina