diumenge, 1 de febrer del 2015

El futur de les exposicions del 90 aniversari

Ja han passat per les tres exposicions dedicades a commemorar el 90 aniversari del Museu de Rubí unes 4000 persones, També els alumnes de l'IES L'Estatut.  L'ùltima visita pel que fa a entitats ha estat la d la secció territorial de Rubí de  l'Assemblea Nacional Catalana (Rubí per la Independència), que s'han mostrat molt interessats.

Ara cal engegar una campanya per tal de mostrar a tots els alcaldables de les properes eleccions municipals de maig el nostre compromís per lluitar a fi d'inaugurar un Museu de Rubí nou, i, sobre tot portar a terme el projecte "El Museu de la Història i la Vida de la Ciutat", integrador de l'oferta museística de Rubí.


"El Museu de la Història i la Vida de la Ciutat"


És per això que, i també mercés a favorables circumstàncies, hem prorrogat aquestes exposicions fins a la Setmana Santa, és a dir, un parell de mesos. Així tindrem l'oportunitat d'ensenyar-les a més entitats interessades i també que puguin gaudir d'elles més centres escolars.

Pel que fa a la mostra dedicada al Dr. Guardiet, es desmuntarà a mitjan febrer, ja que esdevindrà itinerant per les poblacions de la diòcesi de Terrassa.

Però restaran les dues que tracten estrictament del Museu i les seves col·leccions. La idea de constituir un embrió del que ha de ser el futur Museu de Rubí començaria per la mostra establerta des de l'octubre a les dependències del Museu Vallhonrat. La del Casal Popular també restarà oberta fins que la parròquia, propietària del local, trobi un nou llogater, De moment, però, un petit Museu està obert al públic, Ara caldrà  negociar amb les persones i institucions pertinents per tal que aquest petit embrió creixi i es faci gran, I en un futur, potser quan celebrem el centenari del Museu, poder ja tenir aquest projecte totalment implementat.


"El Museu de Rubí, 90 anys d'història"

Faltaria també veure el paper de l'Ajuntament i altres entitats públiques en aquesta proposta. Com és obvi, no en poden restar aliens. De moment, això si, ja tenim una mica més que fa uns mesos, mercés a l'esforç de la gent de les nostres entitats.. Ara cal créixer, cal posar-hi l'empemta necessaria, Entre tots, administració i privats cal treballar de ferm i potser dins d'uns anys, que esperem siguin pocs, tindrem els fruits desitjats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada