dilluns, 6 d’octubre del 2014

Josep Maria Roset, un geni de la fotografia



Tenim a les nostres mans un exemplar del llibre "Tal com jo ho he vist". Editat per l'activa Associació Sant Galderic, és un recull de magnífiques fotografies del nostre convilatà Josep Maria Roset.


Fa uns mesos va rebre la Creu de Sant Jordi el també rubinenc Ignasi Marroyo per la seva valuosa contribució a la cultura del nostre país.

Ara també cal homenatjar, a través del llibre que comentem, i de l'exposició que actualment es pot visitar a l'Aula Cultural fins al 12 de novembre, Josep Maria Roset, un geni de la fotografia. En Josep Maria, nascut el 1932, ha efectuat reportatges de gran importància dins diverses agències i per a revistes de gran rellevància, com el casament del xa de Pèrsia, la mort del Dr. Gregorio Marañón...

Dins del que ès la nostra ciutat, comptem, captades per l'objectiu de la seva càmara, amb interessantíssimes imatges del tardofranquisme i de la transició a Rubí, de gran impacte, que podem disfrutar en el llibre editat pels amics de Sant Galderic.

Una pàgina del llibre amb una foto de gran càrrega simbólica

De fet, l'arxiu d'en Roset és immens (350.000 negatius i 150.000 objectes fotogràfics) i al volum, que ha estat possible editar mercès a una campanya de micromecenatge, només hi ha una petita part de la gran obra d'aquest fotògraf.

Pel que fa a la nostra història recent les imatges són de gran impacte visual i reflecteixen el pas del franquisme a una nova societat. Recalquem que poques ciutats del nostre país tenen la sort de comptar amb un geni de la fotografia que hagi captat moments crucials d'aquest pas, a través del món quotidià, dels personatges, de les accions...

Felicitats, amic Josep Maria Roset, i gràcies per la teva obra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada