diumenge, 17 d’agost del 2014

Els socis i sòcies de les nostres entitats

Les nostres dues entitats, el Centre d'Estudis Rubinencs i el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí, comparteixen socis i sòcies, quasi en la seva totalitat.

En el moment d'ara som 76, 52 homes i 24 dones. Tots són de diferents edats i nivells educatius. Comptem amb llicenciats en història i doctors en aquesta matèria, però també amb jubilats/des que ens ajuden, per exemple, en l'atenció al local, i moltes persones de mitjana edat que també recolzen, amb la mòdica, però necessària per nosaltres, quota anual, les nostres activitats.

Assemblea del Centre d'Estudis a l'auditori de la Bibilioteca

Trobem a faltar, però, un sector que ens agradaria tenir com a element fonamental en la nostra massa social, i són els joves i, en particular, els estudiants d'història. Si bé durant els inicis de la nostra activitat, als anys 80, era un grup força interessat en els objectius que ens vàrem marcar, al llarg del temps ha anat minvant la presència d'aquest col·lectiu.

La nostra, a l'igual que moltes altres entitats d'origen reculat (portem donant batalla des del 1980), ha anat veient com els socis i sócies originals, com és obvi, s'han fet grans i de vegades s'ha perdut una mica el vigor i la il·lusió juvenils, si bé les ganes de treballar i la disciplina en continuar portant a terme les activitats anuals de les nostres entitats es mantenen.

Dinar de germanor el març de 2013

Per tant, caldria fer algun gest, estudiar els mecanismes, per tal d'integrar a les nostres entitats aquest grup de persones més joves que mostren interès per conèixer la història de Rubí, i que fins i tot cursen estudis universitaris relacionats amb aquesta temàtica.

Així, estaria assegurada la continuïtat del Grup i el Centre en el temps, i noves idees contribuïrien a fer més efectiva la consecució dels nostres objectius.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada