diumenge, 15 de juny del 2014


La presentació d'un nou Butlletí, dedicat als 75 anys de la fi de la guerra civil


El passat divendres dia 14 va tenir lloc a l'auditori del Castell la presentació d'un nou número de la nostra revista "Butlletí", que ja porta 33 anys complint la seva missió de divulgar la història i el patrimoni de la ciutat.


Aquesta vegada el nou número està dedicat al 75è aniversari de la fi de la nostra guerra civil. Per commemorar aquest fet, hem comptat amb la ploma de dos importants historidadors rubinencs. Per una part, el Dr. Eduard Puigventós ens ofereix una panoràmica d'allò que va passar a Rubí entre els dies 24 i 25 de gener de 1939, fins que les autoritats militars col·loquen l'alcalde Casanovas al front de l'Ajuntament.


El Dr. Ramon Batalla ens oferix un documentat treball sobre els exiliats catalanistes rubinencs a Mèxic. Cal dir que aquest any també es compleixen els 75 anys de l'inici d'un llarg exili per part de moltes persones vinculades al règim republicà i als seus ideals. Els catalanistes, com és obvi, no varen ser-ne una excepció. 


I un altre article, dedicat a les troballes d'època romana republicana als entorns de can Ramoneda, completa el número. Les arrels del Grup, estretament vinculat al Centre d'Estudis, parteixen de la recerca arqueològica i no volem publicar cap Butlletí sense al menys alguna ressenya o article dedicat al món antic de Rubí.


Finalment, hem d’agrair a l’Ajuntament de Rubí la seva valuosa col·laboració en haver finançat l’edició d’aquest número del Butlletí, que aviat trobareu a les principals llibreries de Rubí per un preu de només 6 €.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada