dimarts, 6 de maig del 2014

Tarraco, protagonista de la I Sortida Romana de 2014

El Centre d'Estudis Rubinencs, per a aquest any 2014, ha organitzat tres sortides encaminades a descobrir una mostra del que va significar la romanització al nostre país.

La primera va tenir lloc el passat dia 27 d'abril i la nostra destinació fou la Tarragona romana (l'antiga Taraco), el conjunt arqueològic de la qual fou declarat Patrimoni de la Humanitat l'any 2000.

Vam tenir ocasió de fer una visita al Museu Nacional Arqueològic, que conserva valuosos testimonis d'aquella època que va donar tanta glòria a aquesta ciutat: escultures, mosaics, elements arquitectònics...

Posteriorment, vam poder passejar per la torre del Pretori, una construcció que formava part del gran fòrum provincial, ja que la ciutat fou la capital de la Hispania Citerior, en un primer moment, i de la Tarraconense, ja en època imperial romana.

Les voltes del circ, el millor conservat de l'Occident romà, també foren objecte de la nostra visita, així com l'amfiteatre, que en el festival Tarraco Viva encara mostra les lluites dels gladiadors als turistes i visitants.

Amb el handicap que les tardes dels diumenges molts monuments i llocs arqueològics són tancats al públic, després del dinar (per cert, a un bon buffet anomenat "El Tiberi"), vam agafar els vehicles per dirigir-nos al lloc on s'aixeca l'espectacular Pont del Diable o de les Ferreres, una construcció que portava la preciada aigua a la ciutat,

La propera Sortida Romana tindrà lloc el mes de juliol i l'objectiu serà Empúries.

L'amfiteatre de Tarraco. Foto Jordi Vilalta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada