diumenge, 21 de desembre del 2014

Un nou número del Butlletí

El passat divendres dia 19 de desembre es va presentar a l'Auditori Vallhonrat el número 63 de la nostra publicació "Butlletí". Amb orgull podem dir que ja fa 33 anys que aquesta revista és el principal òrgan de difusió de les investigacions sobre la història de la nostra ciutat i els seus voltants. Des de 1981 ha sortit sense cap interrrupció i oferint el seu contingut a tots els professionals i aficionats que s'interessen pel nostre llegat històric i cultural.



En aquest cas, el Butlletí de desembre de 2014, conté uns interessants articles, tots relacionats amb el món de la mineria, els cristalls i el diner.


En primer lloc, un article de Pere Bel sobre cristalls del Museu de Rubí, un apèndix al treball que aquest estudiós rubinenc ja va publicar ara fa un any. Segueix un treball de Jordi Font sobre denaris o monedes de plata ibèriques i romanes que es conserven al Museu i també a una col·lecció particular. Un extens estudi sobre la història de la mina i després pedrera Berta, de Pau Pérez, és el plat fort del número que aviat podreu veure als principals quioscos i llibreries de Rubí, i, finalment, un article molt amè sobre expressions populars que tenen el diner com a protagonista, de Vicenç Rizo, tanca el Butlletí, abans del Noticiari habitual. No podem acabar d'explicar el seu contingut, però, sense dir que dins les planes de publicitat hi ha una ressenya de Jordi Vilalta sobre el 90 aniversari del Museu de Rubí.

Un número més de la revista del Grup i del Centre que ve a mostrar com les nostres associacions segueixen amb força amb la tasca de la divulgació de la nostra història i del nostre patrimoni.


2 comentaris:

  1. Ens felicitem tots els socis del GCMR-CER, per la publicació d'aquest Butlletí i de la seva continuitat durant tants anys. També felicito al Director del Butlletí, per la seva constancia i profesionalitat. Felicitats !!

    ResponElimina